I'm Waiting You
The Author?Nuyun Lee | 31 Julai 94 | Batu Pahat


I’ll never be perfect , you just have to accept the fact that I am who I am ツ
Status?

Long distance relationship teaches us that no matter how far we are apart, we will always stay close by heart
Daisypath Anniversary tickers

Money Box?

Redha perlu dicari bukan dinanti
24 March 2013 | 04:58 | 0 BlackWhite


Apabila kita redha pada sesuatu yang mengecewakan hati kita, maka percayalah ALLAH akan menggantikan kekecewaan itu dengan sesuatu yang tidak dijangka.. apa-apa pun yakinlah ALLAH lebih mengetahi tentang kita. Jangan bersedih, jika sekirannya waktu tidak berpihak pada kita..

"Ya ALLAH, Aku redha apa jua kehendak-Mu, berilah aku kekuatan, kesabaran dan keikhlasan" Aku redha dan pasrah dengan ketentuanMu Ya Allah!!!"
Semoga Allah membantu kita untuk lebih redha dengan setiap yang telah tertulis dalam lembaran takdir hidup kita sebagai hamba-Nya. Amiin Yaa Rabbal ‘Aalamiin...

Sesiapa pun tidak akan mampu untuk menolak kehendak Allah. Semua perkara berlaku dengan Kudrat dan Iradat Ilahi. Terimalah dengan hati terbuka, berusahalah dan teruslah bertawakkal kepada-Nya. Redhalah dengan ketentuan Tuhan. Ketahui jugalah, ALLAH yang menimpakan ujian yang kita rasakan berat kepada kita itu adalah Tuhan yang sama yang memberi kemewahan dan rezeki kepada musuhmu, yang pada pandanganmu seorang yang ingkar. Adakah engkau redha dengan ketentuan-Nya?

#InsyaALLAH, bertawakkal dan berserahlah kepada-Nya dengan kesabaran..


Older Post | Newer Post