I'm Waiting You
The Author?



Nuyun Lee | 31 Julai 94 | Batu Pahat


I’ll never be perfect , you just have to accept the fact that I am who I am ツ




Status?

Long distance relationship teaches us that no matter how far we are apart, we will always stay close by heart
Daisypath Anniversary tickers

Money Box?





if u cant save a relationship at least save your pride !
1 October 2012 | 19:21 | 0 BlackWhite

Perempuan bila dah sayang pada lelaki..
biasanya dia akan sayang melebihi apa yang sepatutnya.
kadang² demi lelaki tersebut kita sanggup segalanya then once sang lelaki mula menunjukkan riak yang seolah² nak tinggalkan kita ! time tu kita sanggup berhabis berkorban apa saja demi nak selamatkan hubungan tu .

for those yang berada in that situation , aku nak habak beberapa perkara..

do you remember this saying?
if u cant save a relationship..at least save your pride..
true enough..

bila sesuatu hubungan tu mula goyah , tak salah untuk kita try discuss and setelkan dengan cara yang paling baik..but please dont too over...Be nice, be sweet, be affectionate, but don't be desperate. if he has feelings for you, he will come to you . if he doesn't you will need to find your love elsewhere. jangan sampai kite merayu² ! menangis² ! meratap dan buat apa saja untuk dapatkan die kembali..what for ? With a man who cares about you , you don't have to beg ! really... kenapa kita nak menzalimi diri kita ? sedangkan Allah tak pernah zalimi kita ? jangan hanya kerana lelaki yang singgah sekejap je dalam hidup kita..kita rasa dunia ni dah kiamat bila dia dah tak de dalam hidup kita..

INGAT..mak ayah kita tak pernah nak buat macam² kat kita..inikan pula die ? dia siapa nak buat kita merayu² just untuk hidup bersama dia ? no need my dear kita harus jaga our dignity..jangan gadaikan our dignity for nothing... ikhlas aku bagitahu korang.. if I'm be in that situation..i will try to save my pride rather than a bullshit relationship. if he doesn't love me, its okay then and I'm not going to beg any man to be with me.

aku faham..kadang² bercakap lebih senang dari melakukan tapi kita kena bangkit..hidup kite terlalu singkat untuk dibazirkan dengan menangis..merayu hanya untuk mendapatkan cinta sang lelaki..respect yourself dear..dont make yourself too hungry for his love.. kadang² ada diantara kita perempuan yang terpaksa merayu² dekat lelaki hanya kerana kita pernah terlanjur atau buat sesuatu yang over limit dengan dia..so nak tak nak..kita terpaksa menagih dan melutut untuk that stupid love..its actually NO!!! ye , aku mengaku kadang² perempuan fikir maruah sudah tak ada nilainya sebab die dah terlebih terbelot dari landasan..but itu adalah teramat salah sebab maruah itu sangat subjektif.. ingat..biarlah maruah kita hilang sekali jangan berkali kali..biarlah kita buat kesilapan sekali but jangan berkali kali..normal manusia jadi bodoh sometimes but dont be an idiot to be stupid for all de time..bila orang dah tak mahukan kita ? no need untuk kite memaksa dia untuk menerima kita kembali just semata² kita pernah melakukan kesilapan yang besar dengannya..daripada kite merayu dekat dia..baik kite merayu dekat Allah..and kadang² sebagai manusia , kite melakukan kesilapan terhadap pasangan kita..kadang² kita pernah tinggalkan dia or sakitkan hati dia . kita bukan malaikat untuk menjadi baik all de time..and after kita mintak maaf dan mengakui kesilapan kita..after kita berusaha untuk menyelamatkan hubungan kita..die tetap dengan keputusan die ! malah siap mengejek² dan menyakitkan hati kite berkali ganda..for me..u better stop !!jangan kamu hilangkan maruah kamu untuk meratap² dan menangis yang keterlaluan hanya kerana kamu yang salah . ingat ! sesuatu yang hendak dilakukan biarlah sederhana saja . dia siapa sampai layak menghukum kite dengan sadis sekali ? Allah yang maha agung dan besar pon tidak menghukum kite sesuka hati ! inikan pula seorang manusia yang tak punya apa² ?? 


I'm right ? so learn this ,
"Treat yourself as a person of value. 
Price yourself, as the one who loves you will praise you''



Older Post | Newer Post