I'm Waiting You
The Author?



Nuyun Lee | 31 Julai 94 | Batu Pahat


I’ll never be perfect , you just have to accept the fact that I am who I am ツ




Status?

Long distance relationship teaches us that no matter how far we are apart, we will always stay close by heart
Daisypath Anniversary tickers

Money Box?





Aku Rindu Dia !!
8 April 2012 | 16:54 | 0 BlackWhite
Assalamualaikummmm . . 
Kadang² kan, kita merindui seseorang bila tiada di sisi kita . Eh, most of the time macam tu kan? Hehe. Mungkin si dia busy, atau korang merindukan seseorang yang korang cintai dalam diam mungkin? Pertama, bila terjadinya saat saat macam ni, jangan salah anggap pada pasangan kita. Dia mungkin sedang busy atau melakukan sesuatu yang penting. Kita tak perlu ganggu si dia hanya kerana kita sedang merindukan dia kan? Apa yang cek nak cakap ni adalah tentang sesetengah keadaan yang ada pasangan alami. Contohnya, percintaan jarak jauh atau tersekat dengan kesibukan dalam mengejar cita² dan impian demi masa depan korang bersama. Jadi apa yang korang alami ini adalah satu pengorbanan untuk kebahagiaan masa depan kan? Bila terjadinya keadaan macam ni, apa yang perlu dilakukan?

 Jangan fikir negatif pada pasangan

Pertama sekali, buang tanggapan negatif korang terhadap pasangan korang yang busy. Buang jauh² anggapan yang negatif tu. Cuma fikirkan yang dia sedang sibuk kerana dia fokus dalam mengejar cita²nya demi masa depan korang bersama. Jangan cari gaduh hanya dia kerana selalu sibuk. Percayalah…jangan cari gaduh..

 Tengok gambar

Bila si dia tiada di sisi, korang tataplah balik gambar gambar lama korang ke kan. Hehe. Cuba imbau balik kenangan masa korang mula mula jumpa dulu. Mungkin cara ni akan mengeluarkan tangisan. Tapi cek rasa ianya akan melegakan rasa rindu tu. Try it out! Oh, dont call him kalau dia dah bagitau yang dia betul betul busy.

 Alih perhatian pada benda lain

Tengok la movie atau klip² lawak untuk mengalihkan rasa rindu itu. Korang akan rasa lega bila ketawa nanti. Layan lagu² ke kan. Hehe.


 Berborak dengan kawan rapat

Korang ada bff? Atau kawan rapat? Try la bergosip atau berborak hal hal yang menyenangkan dengan diorang. Hang out dengan bff (bagi perempuan) adalah perkara yang paling best walaupun korang dalam keadaan sedih. Bagi lelaki, korang boleh hang out dengan kawan² dan buat la hal lelaki.


 Cuba luahkan pada si dia
dan last sekali , tadi cek kata tak boleh call kan ? Tapi cek tak kata tak boleh mesej >.< Hantar la mesej ringkas yang mengatakan korang rindu kat dia. Jangan hantar mesej berbunga² atau berbentuk rungutan, nanti dia rimas ! Just tell him that u miss him :)



p/s : ta sampai 24jam saya sudah rindu awak !!


Older Post | Newer Post