I'm Waiting You
The Author?Nuyun Lee | 31 Julai 94 | Batu Pahat


I’ll never be perfect , you just have to accept the fact that I am who I am ツ
Status?

Long distance relationship teaches us that no matter how far we are apart, we will always stay close by heart
Daisypath Anniversary tickers

Money Box?

Ya Allah , aku redhaa
25 February 2012 | 22:48 | 0 BlackWhite


Ya ALLAH , jika telah ENGKAU catatkan dia milikku dan tercipta buatku , maka satukanlah hatinya dengan hatiku dan titipkanlah kebahagiaan antara kami agar kemesraan itu abadi. Dan ya ALLAH , ya TUHANku yang Maha Mengasihi , seiringkanlah kami melayari hidup ini, perkukuhkan yang sejahtera dan abadi.

Tetapi ya ALLAH , seandainya telah ENGKAU takdirkan dia bukan milikku,  bawalah dia jauh dari pandanganku , luputkanlah dia dari ingatanku dan peliharalah aku dari kekecewaan olehnya . Serta ya ALLAH ya TUHANku yang Maha Mengerti , berikan aku kekuatan melontar bayangannya jauh ke dada langit , hilang bersama senja nan merah,agar aku bahagia walaupun tanpa bersama dengannya.

Dan ya ALLAH yang tercinta,  gantikanlah yang hilang , tumbuhkanlah kembali yang telah patah walaupun tidak sama dengan dirinya . Ya ALLAH ya TUHANku, pasrahkan aku dengan takdirMU. Sesungguhnya apa yang engkau takdirkan adalah yang terbaik buatku kerana ENGKAU Maha Mengetahui , segala yang terbaik buat hambaMU ini.Aku redha Ya ALLAH .

Ya ALLAH , cukuplah ENGKAU sahaja yang menjadi pemeliharaku di dunia dan akhirat . Dengarlah rintihan dari hambaMU yang daif ini . Jangan ENGKAU biarkan aku sendirian di dunia ini mahupun di akhirat nanti. Usah ENGKAU juruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran.


Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman , supaya aku dan dia sama² dapat membina kesejahteraan hidup, ke jalan yang ENGKAU redhai, dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh juga solehah .


Older Post | Newer Post