I'm Waiting You
The Author?



Nuyun Lee | 31 Julai 94 | Batu Pahat


I’ll never be perfect , you just have to accept the fact that I am who I am ツ




Status?

Long distance relationship teaches us that no matter how far we are apart, we will always stay close by heart
Daisypath Anniversary tickers

Money Box?





Cinta MukaBuku
15 December 2011 | 22:09 | 0 BlackWhite
Sekarang ni ramai yang jumpa jodoh dalam Facebook kan ? 
Dengan Facebook juga , kawankawan yang terpisah masa sekolah dulu kita dapat jumpa balik !
Dari situ la kita akan mula rapat balik dengan kawankawan lama !

Siapa sangka cinta akan berputik dari situ kan ? 
Ramai jugak la yang cek nampak kawankawan yang jumpa cinta diorang melalui FB ni !
But , kerana FB jugak ramai yang menderita !
Kenapa ?
Sebab ada dua jenis makhluk yang menggunakan FB untuk mereka satu kisah cinta palsu !
dan akhirnya akan menjerat si mangsa iaitu,  si suami ‘B’ yang gatal nak tambahkan kuota
dan si perempuan ‘J’ yang gatal nak rampas hak orang !
Cinta Facebook ni ada yang boleh percaya !!
Tak semuanya menipu . Facebook cuma satu medium perkenalan .
At the end of course la kita kena jugak jumpa in the real world kan .
Baru tau perangai sebenar orang tu macam mana !

Jadi kaum hawa , jangan lah percaya sangat dengan status baik yang ditulis dalam FB tu !
Jangan judge orang hanya kerana FB nya !
 Dan jangan cepat sangat percaya pada katakata2 manis orang !
 Perempuan mana yang tak cair dengan katakata jiwang kan ?
Tapi sebenarnya benda tu la yang akan jerat kita kalau kita tak hatihatii !!

so hatihati tau sayang 


Older Post | Newer Post